Bölümümüz

TANITIM

Biyomedikal mühendisleri kendini, mühendislik ve teknolojiyi geliştirip kullanarak, insan sağlığını ve refahını ilerletmeye adamış profesyonellerdir. Biyomedikal mühendisliği, mühendislerin, bilim insanları ve klinisyenlerin bir araya gelip, fizyoloji ve patolojide önemli bilimsel soruları yeni teknolojiler aracılığıyla yanıtladıkları, heyecan verici ve dinamik bir alandır.

Biyomedikal mühendisliği, tanısal görüntülemeden terapötik teknolojilere kadar, çok sayıda uygulamanın tasarımı, geliştirilmesi, imalatı ve optimum performansta çalışabilmesini sağlayan bakım ve kalibrasyon işlemlerini de barındıran oldukça geniş bir yelpaze içermektedir. Tıbbi görüntüleme teknolojileri (manyetik rezonans görüntülemesi, nükleer tıp, bilgisayarlı tomografi, ultrason, optik görüntüleme vb.), cerrahi araç ve robotlar, yapay organlar(kalp kapakları, işitme cihazları, diş implantları vb.), hesaplamalı modelleme, sağlıkta yapay zeka uygulamaları (derin öğrenme, biyomedikal görüntü işleme vb.)  bunlarin başlıca örnekleridir.

Biyomedikal mühendisliği eğitim programları, mühendislik çekirdeğinin yanı sıra biyomedikal bilimler, anatomi ve fizyoloji, fizik ve matematik, ve bu kavramları çeşitli biyomedikal problemlere uygulayan ileri derslerden oluşmaktadır. Laboratuvarlar, öğrencilerin sınıfta öğrenilen kavramların uygulamasını hızla görmelerini sağlamakta,  ileri dersler ise öğrencileri alandaki en son gelişmelerle tanıştırmaktadır.

Akdeniz Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünün misyonu, mühendislik, biyoloji ve tıbbın kesiştiği noktada, eğitim ve araştırmada mükemmellik yoluyla, insan sağlığını ve refahını artırmaktır. Programımız ideal bir şekilde köklü ve yenilikçi bir Mühendislik Fakültesinin bünyesindedir. Aynı zamanda, öncü bir Tıp Fakültesinin temel tıp bilim insanları ve doktorlarının yanı sıra, öncelikli alanları arasında tıbbi teknolojiler ve biyoteknolojilerde araştırma ve yenilikleri destekleyen,Teknokent, teknoloji geliştirme merkezinin de yakınındadır. Bu ortamda, bu önemli güç ve yetenekleri kullanarak, heyecan verici sinerji ve yeni keşiflerin kolaylaştırılmasına yönelik fırsatlar sunmaktadır.

 

ANABİLİM DALLARI    

  • Klinik Mühendisliği
  • Biyomekanik
  • Biyoelektronik
Eklenme tarihi :1.10.2022 10:05:25
Son güncelleme : 21.07.2023 14:50:38